Fényszóró foncsor javítás házilag

Egy korábbi bejegyzésben megismertük, hogy általában mi okozza a Puntok híresen-hírhedten rossz tompított világítását.

Az alábbiakban egy csoporttárs beszámolóját osztom meg a tompított fényszóró projektor lepattogzott foncsorának házilagos módszerekkel történő javításáról.

Kezdetnek ki kell szerelni a lámpát, és ki kell szerelni a projektort.

Én úgy szedtem ki, hogy:

Kivettem minden izzót, burkolatot (levehetőket).

Majd pici t20 vagy t25-os torx imbusszal kicsavartam a 3 csavart a ködlámpa projektorából.
Szépen kivettem a ködlámpa projektort.
A villanymotort (emelőt) és a magasság állító pöcökből kinyomtam a kis golyókat (kipattan) és ez után, lapos fejű hosszú csavarhúzóval a szorító lemezeket a tompítottnak felfeszegettem, óvatosan, mert utána is kéne a rögzítes. Nekem kicsit mozog (holtjátéka van újra összerakás után, de csak kézzel érezhető, menet közben meg se mozdul, izzók, takaróburkolat.. minden szépen összerakva szorítja.

Ha kijött (ködlámpa helyére át kell tuszkolni a kiszedett tompítottat és féloldalasan kijön) a képen látható fog fogadni.

Nem az összes foncsor, csak egy része lesz leégve, lepattogva. Ha van használható foncsor, azt mentsd meg, mert olyan 70% a siker aluminimum ragasztós szalaggal (Tesa 1700ft minél drágább szalag, 140 fokig hőálló legyen). Lecsiszoltam durva 200-600-1000ig, ablakpucolóval portalanítottam, és két komponenses epoxyt raktam az amúgy is ragasztós szalag alá.

Gyorsan és keveset kell használni, hamar szárad.

Az alumínium szalagot, hogy minél egyenletesebb legyen, vékony rövid darabokra vágd, olyan 0,5x 4-5cm.. És hosszában belülről kifelé.

Ködlámpa mellett az eredmény:

Még lusta voltam beállítani a fókuszt, csak bedobtam múlt hétvégén, láttam reggelente és ennyi. Bal lámpám az erdőbe, másik meg a jobb oldalon az úttest felé megy a fókusz.. 😀 Szóval valószínű még tudok ennél is jobb eredményt elérni még az új izzók előtt…
Remélem hasznát veszitek. Egy hét után nem pattogtak még le a ragasztott szalagok.
Mindennap reggel 6-tól 7-ig megy a tompított és délután egy órát…
Szóval van használva.

Az alábbi képen csak a tompított világít, Night Breaker Laser izzókkal.

Itt a ködlámpa is.

Facebook Hozzászólások